Projektet Gott & Blandat är en duo bestående av mig; Örjan Rundström och Ida Pihlgren.
       Allt startade någon gång i början av 1995 med att min dåvarande skönsjungande sambo, Jessica Araby och jag började utarbeta ett underhållningskoncept som skulle skilja sig från det vanliga "trubadurandet" och "dansbanderiet"....
      Dock gick hon våren 1998 in i en ny fas i livet och där stod jag - utan sångpartner men med ett komplett program som efter ett antal spelningar visat sig vara framgångsrikt. Jag fick efter intensivt letande tag på Malin Engström som greppade mikrofonen fram till hösten 1998 då hon skulle studera på annan ort....
Så fanns hon där: Jeannie Skoglund, ett energiknippe med utstrålning och underbar
sångröst - personkemin var perfekt - ja, bara att köra igång. Äntligen funkade det som det var tänkt...
Jag; Örjan började min musikaliska bana som källarbandsbasist i slutet av sextiotalet i gruppen "Himmel & Pannkaka", sen en period som dansbandsmusiker, har även arbetat som studio- och PA tekniker, är auktoriserad pianostämmare till vardags, och detta omväxlande arbetssätt har varit utvecklande för mig som musiker. Sedan våren 2012 är jag dessutom basist i norbergsbaserade dansbandet Effect.
Under de hittillsvarande 16 åren har G&B etablerat kontakter med arrangörer och publik i mellansverige och även i Danmark där man visat stort intresse och uppskattning.
     14 augusti 2004 blev Jeannie lycklig mor till lille Alex och valde att träda åt sidan för en karriär som heltidsmamma. Numera består G&B:s kvinnliga halva av Ida Pihlgren som har en sällsynt energi och en total scennärvaro kombinerat med en fantastisk sångröst och ett trevligt yttre....
     Ida deltog i 2005 års upplaga av  Fame Factory  där hon kom till final, hon har gått på musikinstitut i Stockholm, varvat studierna med sångjobb i gruppen Soulburnz, jobbat som studio-/demosångerska och gett lektioner. Nu ligger Ida i för full maskin med sololanseringen hos skivbolaget HitworksDe tillfällen då Ida inte kunnat spela med G&B, har Karin Ritäkt och Isabelle Engman delat solistjobbet.
     Senaste
tillskottet i G&B-gänget heter Sara Furulind, en pigg och energisk dam som det bara spritter om, en sån som inte kan stå stilla mer än några sekunder i taget, och vilken utstrålning!!!
     Karin
är en rutinerad sångerska med många järn i elden, show och cabaré, dansband och underhållning, inget är omöjligt. Ett energifenomen!
     Isabelle
kommer från Norberg, sjunger, spelar piano och har en gedigen musikutbildning i botten. Ett brett musikaliskt kunnande!! Jobbar som låtskrivare på samma bolag som Ida är knuten till.
     Vår styrka är den breda repertoar vi har, innefattande låtar av bl.a. Elvis, Robbie Williams, Peter le Marc, Janet Jackson, Lene Marlin, Lisa Nilsson, Smokie, Carpenters och många fler.
En repertoar omfattande cirka 200 gamla och nya, svenska och utländska låtar och som är sammansatt med hjälp av vår publik. Musikvalet passar de flesta typer av pubunderhållning, familjeunderhållning, bröllop, firmafester och även vanliga danskvällar.
     Under de gångna åren har vi haft god hjälp av Åsa Lejonclou, Maja Rundström, Pia Kirkhaug och Sofia Hillbom som med kort varsel kastat sig in som vikarier, sångerskor kan få röstproblem, spela kan man ju även om man är förkyld, men sjunga, njaaee, inte alltid så lätt......
    Vi använder inte trummaskin eller sequenser som bakgrund, utan trummor och bas som är inspelade live i studio. Detta gör att musiken låter mer "levande".
Vid trummorna återfinns: Hans-Olov "Hessy" Eriksson, Jens Karlsson Glöde, Peter Haga, Niklas Vikersjö, Thomas "Bobben" Boberg, Selma Rundström och Leif Sundin vilket garanterar bra spel....
Basisten är jag själv, på samtliga låtar...
Till denna bakgrund spelar jag klaviatur eller gitarr och vi sjunger båda, med tonvikt på stämsång.
Dessutom jobbar vi med trådlösa mikrofoner vilket innebär att vi kan agera och röra oss fritt bland lyssnarna, kul - tycker de flesta....
    Vi har eget ljus- och ljudsystem som passar till såväl stora som små evenemang,
dessutom en egen modul-uppbyggd estrad där det behövs...

Och naturligtvis; Vi är nyktra på jobbet!!


                              Välkommen att boka oss till Ert evenemang!!